Vellykket seminar om innovasjon

Det var en fornøyd gjeng som torsdag ettermiddag dro fra Herøya Industripark etter gjennomført seminar. Flere uttrykte at de satte pris på foredragene om innovasjonskultur og -utvikling. Og også talerne uttrykte begeistring. De synes det var spennende deltagere og interessante samtaler i pausene.

Seminaret kan sees på YouTube-kanalen vår: Industrial Green Tech

 

Fra start:

Velkommen ved prosjektleder Anne Cathrine Syversen, Industrial Green Tech

(Vi hadde dessverre problemer med lyden i starten av første foredrag)

 

07.00: (med lyd)

Innovasjonskultur – Hvordan få ideer til å bli innovasjoner? ved Sven Arild Andersen, pensjonist, tidligere ansatt i Hydro og Oslo Børs

 

00.48:

Connecting, Together ved Bjørn Andreas Wentzel, Business Architect, Cisco

 

01.52:

Digitalisering/autonomi i industrielle prosesser ved Baard Røsvik, Business Development Manager, Semcon

 

På grunn av sykdom måtte Siw Fredriksen fra Norner dessverre melde avbud for sitt foredrag om kjemisk resirkulering av plast. Vi håper at vi ved en senere anledning får mulighet til å presentere Fredriksen og Norners prosjekt om kjemisk resirkulering.

Innovasjon og utvikling av ideer er spesielt viktig i vår klynge, med ambisjon om å bli verdens første klimapositive industriregion. Det målet er vi ikke alene om. EU jobber hardt for å komme først over denne målstreken. For å lykkes med det grønne skiftet trengs det innovasjon. På samme tid er det viktigere enn noensinne å klare å komme videre fra ideer til produksjon.

I vår region har vi et CO2-utslipp på 2,4 millioner tonn. I Veikartet vårt har vi definert en rekke løsninger som vil kunne redusere mye av dette. Men når alle tiltak er satt inn har vi fremdeles 450 tusen tonn CO2. Dette må løses med hittil ukjent teknologi.

Vi håper dette innovasjonsseminaret kan bidra i riktig retning for å nå klimamålene.