Foto: Thomas Furuheim/TA

Fra NRK for å lage fremtidens arbeidsplasser: Syversen er ny prosjektleder

Anne Cathrine Syversen (50) er på plass som prosjektleder for Industrial Green Tech. 50-åringen kommer fra NRK hvor hun har jobbet 21 år som journalist, skriver TA.

Syversen har blant annet vært anker for NRKs distriktsnyheter og programleder på Norge Rundt. Opp mot 1 000 000 seere hadde Syversen på det meste og et av programmene hun husker godt var da de laget et program om hvordan man kunne lage resirkulerte julegaver.

– Har du alltid vært opptatt av miljøet?

– Ja, det vil jeg si, sier Syversen som allerede i 2004 kjøpte seg en elbil.

– Og i 2008 bygde vi et miljøvennlig hus. Det vanskeligste med det den gangen var å finne ut hvordan man skulle gjøre det, forteller Syversen som bor på Sundjordet i Porsgrunn.

Som prosjektleder i Industrial Green Tech skal hun koordinere samarbeidsprosjektene mellom industribedriftene i Vestfold og Telemark. Ambisjonen er å lage verdens første klimapositive industri.

– Det er ulike bedrifter som er medlemmer. Som for eksempel Yara og Norcem samt de fleste bedriftene på Herøya. En del av jobben er også å få med flere bedrifter i Vestfold og Telemark, forteller Syversen til TA, og legger til at de skal redde kloden ved å eksportere de nye miljøvennlige løsningene til andre land.

– Mange gode søkere

Daglig leder Irene Siljan Vestby sier til TA at hun er svært fornøyd med ansettelsen av Syversen. Vestby måtte ty til to runder for å få den rette personen på plass.

– Stillingen ble utlyst i to runder og det var nærmere 60 søkere totalt, forteller Vestby og legger til at det i andre runde var mange gode søkere.

– Det blir spennende med en person som sikkert har en annen tilnærming og tenker annerledes. Og det er en ressurs at Syversen har bakgrunn innen kommunikasjon, mener Vestby og fortsetter:

– Med bakgrunn som journalist så gir man seg ikke så lett, en god egenskap med tanke på at det er behov for mye endring i dagens industri for å nå målet om å bli verdens første klimapositive industriregion, sier Vestby til TA.

–  En hemmelig drøm

Til Varden forteller Syversen at dette har vært en hemmelig drøm, og at det var riktig å gå en ny karrierevei da muligheten dukket opp.

– Jeg har fått veldig mange muligheter i NRK, og samtidig har miljø alltid vært en av mine hjertesaker. Som journalist har jeg også jobbet mye inn mot industrien i Grenland. Det å få kombinere industri og miljø er noe jeg har hatt en hemmelig drøm om lenge, sier hun og legger til.

– Journalistikk er viktig, men det å få jobbe med noe som betyr mye for fremtidige arbeidsplasser og som bringer mat på bordet til folk, det er noe jeg gleder meg over, sier hun.

I Industrial Green Tech skal Syversen lede disse arbeidsgruppene: Produkt- og prosessutvikling, Industriell sirkulærøkonomi, Logistikk og infrastruktur og Rammebetingelser. Hun skal jobbe for å få med flere medlemmer, særlig i Vestfold.

Hun skal også jobbe med å søke samarbeidspartnere inn i EU-prosjekter i det nye Horisont Europa.

– Vi ser frem til å få Anne Cathrine i sving med klyngearbeidet. Vi jobber med omstilling, endring og nyvinninger i tradisjonell industri og trenger noen som kan være med å se industrien litt fra utsiden, sier Irene Siljan Vestby, leder for Industrial Green Tech.