Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Verdiskapingsdebatt hos Equinor

5. september 2019 @ 09:45 - 12:30

Torbjørn Røe Isaksen møter Robin Kåss og fremtidens politikere; ungdomskandidatene på fylkeslistene til Telemark og Vestfold, når Equinor, Industrial Green Tech  og Telemark Offshore inviterer til debatt om verdiskapingen nasjonalt og i vår region fra norsk olje og gass. Arrangementet tar utgangspunkt i Norsk olje og gass sitt prosjekt «Det store bildet». Målet er å løfte verdiskaping inn i valgkampen og samtidig invitere bedriftene i nettverkene til å bli bedre kjent med Equinor som en av de regionale virksomhetene som jobber dedikert med utvikling for å møte nye utfordringer i bransjen.

Debatten vil bli fulgt av mulighet for omvisning hos Equinor og møte i Offshoreforum – et nyopprettet forum for bedriftene i industrinettverkene. Her følger vi opp debatten og får også en presentasjon fra bedriften Future Technology AS (www.futuretechnology.no) som tilbyr konsulenttjenester, ingeniørtjenester og konstruksjonsløsninger med fokus er på infrastruktur, fornybar energi og olje & gass markedet.

Litt om bakgrunn for debatten:

  • Olje og gassnæringen med sine 225 000 arbeidsplasser, er den næringen som har flest arbeidsplasser spredt over hele landet. Næringen skaper verdier i og for hele landet og sikrer viktige inntekter som bygger vår felles velferd. Energiutfordringene i et klimaperspektiv er svært sammensatte og komplekse, uten enkle svar. Derfor er det viktig at vi ser det store bildet. Denne næringen er globalt ledende og på mange områder en motor for innovasjon, kompetanse og teknologiutvikling både nasjonalt og internasjonalt. Disse områdene er grunnleggende for å lykkes med verdens energiomstilling og det grønne skiftet. Equinors forskningssenter i Porsgrunn har 180 ansatte.  Forskningen foregår i et bredt felt fra strømming og seperasjon av olje og gass til testing av materialutfordringer og CO2 fangst.  Forskningsporteføljen er fordelt ganske likt mellom Norsk sokkel og vår internasjonale satsing.
  • Norsk olje og gass ønsker bl.a å fremheve på at olje og gassinntektene er betydningsfulle både for velferdsutviklingen i Norge og Norges evne til å drive omstilling på mange områder og at denne næringen er en sterk bidragsyter til grønn omstilling både i Norge og utlandet gjennom bl.a å være i front på bruk av ny teknologi

Agenda:

Kl. 09.45 Ankomst/mingling/enkel bevertning ved kantina i bygg 92 – dørene lukkes kl.10.10.

Kl. 10.15 Velkommen og innledning ved Jarann Wold Pettersen, plassjef Equinor Porsgrunn

Kl. 10.25 Ung i oljebransjen

Kl. 10.40 Dialog næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Porsgrunns ordfører Robin Kåss (spørsmålsrunde)

Kl. 11.35 Debatt ungdomspolitikere fra fylkestingslistene i Vestfold og Telemark v/Tommy Hansen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk olje og gass

Kl. 12.30 Omvisning flerfaserigg Equinor (NB! For ungdomspolitikere og bedrifter som ikke skal delta på Offshoreforum)

Kl. 12.30 Offshoreforum i regi av industrinettverkene

Kl. 14.00 Omvisning for deltakere på Offshoreforum, ca. 1 time.

NB! Påmelding er nødvendig både mht servering og omvisning. Dersom du ønsker omvisning må vi vite ca.størrelse (S-XL) på kjeledress. Gi beskjed til benita@telemarkoffshore.no innen 02 september. Vi må vite om du ønsker omvisning og om du skal delta på Offshoreforum eller bare verdiskapingsdebatt. Hvis du skal være med på Offshoreforum blir omvisningen etter dette (se agenda).

Detaljer

Dato:
5. september 2019
Tid
09:45 - 12:30
Kategori for Arrangement:

Sted

Equinor, Herøya Industripark