Velkommen til årets IGT Award-vinner

IGT Award 2020-vinner Bergen Carbon Solutions er nytt medlem i Industrial Green Tech.

Bergen Carbon Solutions produserer karbon-nanofiber fra CO2. Produktet lages av CO2 og elektrisitet og prosessen slipper kun ut O2. Resultatet er at produksjonen er CO2-negativ. Deres forretningsfelt ligger innenfor CCUS, med hovedvekt på CO2– bruk. Deres typiske kunder er produsenter av komposittmaterialer, batteriteknologi, sement, plastprodusenter og så videre. De jobber også innen konsulting av grønne strategier.

Selskapet ble grunnlagt i 2016. De ønsker å være en del av Industrial Green Tech fordi dette er en klynge som er viktig for samfunnet, da man trenger et sted for grønn teknologi. Daglig leder Jan Børge Sagmo (bildet over) sier de ønsker å bidra med sin kunnskap innenfor industri og at de kan bidra med markedsføring av klyngen.

Bergen Carbon Solutions AS vant IGT Award 2020. I juryens begrunnelse sto det blant annet at Bergen Carbon Solutions kan «levere et produkt med konkurransedyktige priser på verdensmarkedet som produseres med 1/36-del av energien sammenlignet med konkurrentene».

IGT Award 2020
IGT Award 2020: Alexandra Bech Gjørv (Sintef) delte ut prisen til Ivan F. Eriksen (Bergen Carbon Solutions. Til høyre: Tryggve Moe (Sparebanken Sør) og Per Knudsen (Industrial Green Tech)