Bergen Carbon Solutions vant IGT Award 2020

Tirsdag 3. november gikk Industridagen av stabelen som en del av Industriuka 2020. På programmet stod utdeling av den aller første Industrial Green Tech Award, sponset av Sparebanken Sør og Industrial Green Tech.

Prisen ble delt ut av Sintefs leder Alexandra Bech Gjørv. Juryen hadde kåret Bergen Carbon Solutions til årets vinnerbedrift og vi gratulerer!!

Juryens begrunnelse og beskrivelse av vinneren var:

«Vinneren av IGT Award 2020 er en bedrift som er svært innovativ med banebrytende løsninger for å bidra til å redusere klimautfordringene på flere områder. Bedriften har en grundermentalitet som er forbilledlig, kombinert med svært høy kompetanse som har resultert i et egenutviklet produkt som overpresterer på mange målbare parametere. Bedriften kan levere et produkt med konkurransedyktige priser på verdensmarkedet som produseres med 1/36-del av energien sammenlignet med konkurrentene. Produktet lages av CO2 og elektrisitet.  Det stilles i utgangspunktet få krav til CO2 kilden og prosessen tar karbon ut av næringskjeden og lagrer dette i varige produkter med egenskaper som igjen bidrar til ytterligere reduksjon av CO2-utslipp. Prosessen som hittil er bygget på å lage et kommersielt og verdifullt produkt har muligheter til å utvikles til å også bli en ren klima-forbedrende prosess. Bedriftens produkt er i ferd med å kommersialiseres i stor skala, og er rett og slett et kinderegg som i høyeste grad kan bidra til nullutslipp fra industrien og dermed til IGTs mål om å bli en klimapositiv industriregion innen 2040″

 

Vi heier også på de øvrige nominerte bedriftene og ønsker dem lykke til videre med spennende utvikling av produkter og tjenester!

Multifag AS

WAI Environmental Solutions

Nordur Renewables Norway AS

HydrogenPro

Plastinor AS