Auksjon for TV-aksjonen

Industrial Green Tech og våre 33 medlemsbedrifter støtter årets TV-aksjon “Et hav av muligheter” og holder en auksjon hvor pengene går uavkortet til TV-aksjonen.

Årets innsamling går til WWF sitt arbeid mot plastforsøpling av verdenshavene. Frem til aksjonsdagen 18. oktober, ønsker vi å auksjonere bort disse objektene via Facebook:

  • Objekt nr. 1: «Habitree», miljøvennlig juletre av den danske designeren Jonas Støvring, donert av Kebony
  • Objekt nr. 2: «Fra søppel til søppel» Søppelbøtte i 80% resirkulert plast fra Plastinor, donert av Plastinor
  • Objekt nr. 3: Lampen «Havplast» av kunstneren Eivind Stoud Platou, donert av Eivind Stoud Platou
  • Objekt nr. 4-8: Fem Odd-drakter, brukes i kampene 18. og 25. oktober, donert av Herøya Industripark
  • Objekt nr. 9: «Dypdykk i plast» Plastkurs hos Norner, donert av Norner
  • Objekt nr. 10: Håndlaget sykkel, en retromodell fra Skiens Cykkelfabrikk, donert av Sparebanken Telemark
  • Objekt nr. 11: «CYKLbag», praktisk sykkelveske laget av industridesigner Pernille Bache, donert av Pernille Bache

Budene vises på auksjonssiden vår på Facebook og er bindene frem til 18. oktober 2020 kl. 24.00. Legg inn bud under objektene på Facebook: Industrial Green Techs Auksjon for NRK TV-Aksjonen

Pengene fra auksjonen går uavkortet til TV-aksjonen. Objektene (unntatt plastkurset) kan sendes, mottaker betaler porto.

 

Objekt nr. 1: «Habitree»

Et miljøvennlig juletre av den danske designeren Jonas Støvring, donert av Kebony.

Habitree har lansert et stilfullt og miljøvennlig juletre i bærekraftig Kebony-tre. Den danske designeren Jonas Støvring fikk ideen da han jobbet på mikrobryggeriet i Randers, som brukte kasser i Kebony-tre til ølflaskene sine. Det elegante juletreet består av overlappende Kebony-planker, og er et utmerket alternativ til den tradisjonelle julegranen. Habitree har skapt en iøynefallende skulptur som gjør seg godt også utenom høytiden. Kebony har kjøpt treet fra Habitree, og donert det til denne auksjonen. Det er et minimalistisk, stilfullt og bærekraftig tilskudd til ethvert hjem eller arbeidsplass. Treet som auksjoneres bort er 95 cm høyt. Les mer her: Habitree.

 

Objekt nr. 2: «Fra søppel til søppel»

Søppelbøtte i 80% resirkulert plast, donert av Plastinor.

Ved gründerbedriften og rotasjonsstøperiet Plastinor i Kragerø bestemte de seg for å undersøke hvordan de kunne bytte ut jomfruelig plast med gjenvunnet. Resultatet ble nye søppelbøtter laget i 80 prosent gjenvunnet plast. Søppelbøtte er laget av innsamlet husholdningsavfall.

 

Objekt nr. 3: Lampen «Havplast»

Lampe laget av plastleker funnet på stranden, donert av kunstneren Eivind Stoud Platou.

Eivind Stoud Platou er grafisk designer og illustratør. Han har gitt en lampe som heter Havplast til årets aksjon. Den er laget av kasserte plastleker hvor alle elementene har en relasjon til havet. Noen av elementene har sin naturlige plass i havet, mens andre burde ikke ha vært der. Han har vunnet en rekke priser og arbeidene hans har vært publisert i bøker og magasiner i inn- og utland. Det er en miljøbevisst kunstner som jobber med gjenbruk av materialer. Årets tematikk er noe som opptar han. Mer om kunstneren her: Eivind Stoud Platou.

 

Objekt nr. 4-8: Fem Odd-drakter

Draktene er unike og historiske og er donert av Herøya Industripark.

Nr. 2 Espen Ruud, Nr. 6 Vebjørn Hoff, Nr. 9 Bakenga, Nr. 16 Joshua Kitolano og Nr. 11 Rashani. Draktene skal kun brukes i 2 kamper, før de blir vasket, signert og overrakt til budvinnerne. Ikke gå glipp av et samleobjekt fra «Korona sesongen 2020».

Draktene hentes eller sendes i posten etter kampen den 25.10.2020.

 

 

Objekt nr. 9: «Dypdykk i plast»

Et dagskurs om plast hos Norner, donert av Norner.

Forstå mer om utfordringene rundt plast gjennom en dag med ekspertrådgivning og problemløsning fra Norner. Norner er i dag er et globalt ledende innovasjonssenter. Årlig samarbeider de med kunder i over 30 land for å muliggjøre FNs bærekraftmål og utvikle en sirkulær plastøkonomi. Dagen vil være en kombinasjon av et faglig kurs og skreddersydd workshop for å adressere de utfordringene og kompetansebehov din bedrift eller kommune ønsker å sette på dagsorden. Thor Kamfjord, direktør for bærekraftig utvikling hos Norner, vil tilpasse innhold og tidspunkt vinner av auksjonen. Kurset har en verdi på kr 20.000,-. Du kan lese mer her: Dypdykk i plast Et hav av muligheter

 

Objekt nr. 10: Håndlaget retrosykkel

En retromodell fra Skiens Cykkelfabrikk, donert av Sparebank 1 Telemark.

Dette er en ny håndlaget retromodell sykkel som er produsert av Skiens Cykkelfabrikk. Sykkelen er en singelspeed uten gir og designet er klassisk, årgangsinspirert retro med høy funksjonalitet og førsteklasses kvalitet i alle komponenter. Sykkelen har en verdi på rundt kr 18.000. Les mer om sykkelen her: Retrosykkel fra Skiens Cykkelfabrikk.

 

Objekt nr. 11: «CYKLbag»

Praktisk sykkelveske laget av resirkulert plast, donert av industridesigner Pernille Bache.

Pernille Bache har designet CYKLbag, et nytt konsept med praktisk sykkelvesker til hverdagen slik at du enkelt får mobilen, lommeboken eller brillene med på sykkelen. Vesken er lett å feste og lett å ta med seg. Den produseres av gjenbruksmaterialer for å sette minst mulig miljøavtrykk. CYKLbag’ene produseres på Filippinerne av plast fra avfallsplasser. Den sys på en systue med kvinner som skaper seg et levebrød for seg selv og sine familier.

 

Budene legges inn under objektene på Facebook: Industrial Green Techs Auksjon for NRK TV-Aksjonen